Parallel og P990i

Endelig kom der en aften, hvor jeg kunne sidde lidt for mig selv, og lege lidt med nogen af de ting som jeg normalt ikke har tid til.
I aften blev det til at sætte min P990i til min mac mini og prøve at forbinde den til parallel. Forresten er meget glad for min nye mobil, selvom jeg stadig ikke har fundet ud af hvordan den synkroniseres med min mac.

[Parallel][parallel] er et meget smart program, som gør det muligt at gøre windows direkte i MacOSX, uden at det skal køre emuleret som f.eks. VirtualPC fra Microsoft.
Det viste sig dog hurtigt at det ikke var så let at få til at virke. Parallel understøtter stadig ikke bluetooth, så USB er den eneste mulighed. Derudover undersøtter den heller ikke hvis USB-tingen bliver brugt af et andet program. Det betyder at følgende fejlmeddelelse kommer:

*”USB device you are trying to connect to the virtual machine is being used by another process. Wait 5-10 seconds, then try to connect the device again. If this does not help, find the application that blocked up the device and disconnect it manually.”*

Hvad gør man så, når man lige har startet maskinen, og ved at man ikke har startet andre programmer som burde bruge USB-forbindelse? Jo, men begynder med google og irc :)
På [denne blog][p990iblogspot], som jeg før har nævnt, står der en fremgangsmåde som burde virke fint. [Denne omhandler][par-blog] at fjerne/flytte nogel kernel-extensions.
Han henviser til [dette forum][par-forum] ved parallels webside, hvor flere har samme problem, og hvor de får parallel til at få øje på deres mobil og sende forbindelsen videre til Windows.
Jeg prøver at gøre præcis det samme, dog uden at jeg kan komme med før nævne fejlmeddelelse.

Over IRC fik jeg også det råd at få den specifikke extension slået fra så MacOSX ikke kunne bruge den, og først når man havde startet parallel, skulle man loade den extension igen. Dette fik jeg dog heller ikke til at virke.

Til sidst, da jeg var ved at give op, valgte jeg at genstarte OSX, bare for at rydde lidt op i de forskellige programmer jeg havde prøvet at stoppe osv, og som det første startede jeg parallel igen, tilsluttede telefonen, og så skete det utrolige. Jeg fik nu lov til at vælge min P990i som USB-device i programmet.

Så kunne jeg endelig få taget en fuld backup af min telefon. Jeg ville også gerne opgradere softwaren på den, da den til tider er lidt ustabil, men desværre er det ikke muligt igennem parallel, da enheden skal være forbundet direkte til USB, da telefonen starter slukket, når den skal opdateres. Det lykkedes mig dog heller ikke på min rigtige Windowsmaskine, at få den opdateret. Opdateringsprogrammet kunne af en eller anden grund ikke bestemme hvilken telefon jeg havde.

Nu har jeg rodet nok med det, så nu må folk gerne komme med input, ellers går der nok lige et par måneder før jeg forsøger igen :)

[P990i]: http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=dk&lc=da&ver=4000&template=pp1_loader&php=php1_10336&zone=pp&lm=pp1&pid=10336
[parallel]: http://parallels.com/
[p990iblogspot]: http://sep990i.blogspot.com/
[par-blog]: http://sep990i.blogspot.com/2006/09/p990i-and-parallels-desktop-1884.html
[par-forum]: http://forum.parallels.com/thread3646.html

One response to “Parallel og P990i

  1. Pingback: Lauer.dk » Blog Archive » Endelig ny parallels