P990i GRPS og SSH

En af de grunde til at jeg købte en P990i, var at jeg skulle kunne ssh til mine firmaservere fra min telefon, og lave ting de som var højst nødvendige, lige meget hvor jeg stod i landet. Desværre har jeg haft så tralvt på det sidste, at jeg slet ikke har fundet tid til at sætte min mobil op.
I aften lykkedes dig mig endelig at finde lidt tid, hvor jeg fik både sat GPRS op samt fundet ud af hvordan jeg kunne SSH til mine servere.

Faktisk havde jeg prøvet at sætte GPRS op før igennem [Telmore][] dog uden held. Jeg fik hele tiden nogle underlige fejl, som lød i stil med “Forbindelse mislykkeds” eller “Ingen kontakt til fjernserver”, selvom alle indstillinger skulle være sat op som fortalt på Telmores website.
Efter lidt undren, som jeg i tanke om at GPRS vist nok skulle ske igennem [TDC][], som jeg faktisk også havde sat det op til på min SE P800. Det fortæller Telmore bare ikke nogen steder.
Nå, men TDC har heldigvis en [smart automatisk opsætning][gprs], som nemt kunne bruges til at sætte telefonen op. Efter et par klik for godkendelse, var jeg kørende.

Jeg skiftede dig hurtigt over til trådløs igen, da det både er billigere og bestemt meget hurtigere. Det næste blev så at få installeret et program til SSH fra mobilen. Her benytter jeg det eneste som jeg lige kunne finde på google: [MidpSSH][]. Det er skrevet i JAVA og er [supportet af mange mobiltelefoner][support]. Det er skrevet i Java og er bestemt brugbart.
Dog har jeg lidt problemer når jeg skal ændre en [macro][], at systemet altid vælger den først, selvom en anden er markeret. Men ellers har jeg ikke oplevet nogen specielle problemer, udover man også lige skal huske at sætte den op til SSH2, som de fleste bruger.

[Telmore]: http://www.telmore.dk/
[TDC]: http://www.tdc.dk/
[gprs]: http://www.tdcmobil.dk/portal/privat/download/opsaetninger_til_mobilen/gprs_opsaetning/
[MidpSSH]: http://xk72.com/midpssh/
[support]: http://xk72.com/midpssh/wiki/supported-devices
[macro]: http://xk72.com/midpssh/wiki/using-macros

Comments are closed.