PHP5 Power Programming

PHP5 Power ProgrammingIgen skriver jeg om en phpbog – og endda en god en af slagsen. Bogen er skrevet af Andi Gutmans, Stig Sæther Bakken og Derick Rethans og hvis man bare har lidt kendskab til PHP’s historie, ved man er det er nogen meget betydningsfulde personer for PHP.

Jeg fik desværre ikke læst hele denne bog – og det fortryder jeg meget. Det er en meget populær bog og derfor måtte jeg desværre kun låne den en måned.
Bogen er perfekt for folk der vil gå fra PHP4 til PHP5, eller bare folk som vil til at lære PHP, som før har kodet andre programmeringssprog. Dette er bestemt ikke en bog for nybegyndere – da den går ud fra at man kender alle grundreglerne inde for php.

Det eneste som holder mig lidt tilbage, for at købe denne bog, er at den ikke beskriver særlig mange gode design patterns.Head First design patterns Jeg har derfor overvejet at bestille Head first design patterns fra O’reilly. Da det nok er lidt mere det jeg mangler. Som et par gode folk inde på #php @ freenode.net også gjorde mig opmærksom på, så kan man jo læse det hele på nettet i form af gode artikler. Jeg har det bare lidt bedre med at have en bog i hånden. Især når det er en god bog.

Lige med PHP5 Power Programming, så er den udgivet i Bruce Perens’ open source series, hvilket betyder at bogen også efter nogle måneder kommer som en fri download version. Men igen – at have den i bogformat er noget andet.
Bogen er heller ikke særlig dyr – omkring 250 kr. hvis man bestiller den på amazon.

Kom endelig med nogle gode råd omkring de to bøger – og evt. ideer til andre gode PHP/design patterns bøger.

One response to “PHP5 Power Programming