At arbejde mere effektiv

De perioder hvor jeg arbejder allerbedst er mellem 6 og 9 samt mellem 22 og 01, men da disse tidspunkter også ofte er der hvor man enten sover eller har travlt med at komme igang med dagen, er det lidt trist.
Derudover arbejder jeg også bedst, hvis man er presset/stresset med det man laver, hvilket ikke altid er lige praktisk, da man også ofte laver fejl eller ikke når det hele.

Torsdag morgen sad jeg i en pause til Algoritmer og datastrukturer og læste en udemærket artikel omkring at øge sin produktivitet. Den hedder [33 Rules to Boost Your Productivity][rules1] og efter at have skrevet den første artikel, fandt forfatteren lige [33 nye ideer][rules2] (og faktisk også en tredje).
Det er måske ikke lige alle 66 regler som er lige nyttige, men der kommer i hvert fald en del hints. En del af dem ved man selvfølgelig godt i forvejen.

Nogen af de ting som gør at jeg arbejder bedre, er at høre noget musik. Det skal helst være noget rock, eller i det mindste noget med noget fart på, og det skal helst ikke krydres med f.eks. et TV som kører i baggrunden, da jeg nærmest aldrig kan undgå at følge/lytte lidt med det.

De ting som der gør at jeg arbejder bedst, har jeg prøvet at liste op her:

  • Når der er ryddet op
  • Når man ikke har vasketøj, rengøring og andre overspringshandlinger at lave
  • Når jeg arbejder mod tiden, som gør at handlingen skal gøres nu-nu-nu
  • Når jeg arbejder via et versionstyringssystem, som f.eks. [svn][svn]
  • Når der ikke er noget internet
  • Når der er mørkt udenfor

En af de tiltag som jeg også prøver nu, er at løbe 3 gange om ugen. Det skulle være med til at få noget mere energi, og indtil videre holder jeg da det ret godt, efter at have gjort det i lidt over en uge.

En anden ting, hvor jeg faktisk også arbejder ret godt, er når der ikke er fast internetforbindelse. F.eks. når jeg sidder i et tog som nu, så lever jeg fint med at jeg bare kan forbinde op via GPRS igennem mobiltelefonen, og så lave de rettelser på websider, eller igennem SSH til mine servere, som der nu skal laves.
Det kan f.eks. også være som nu, hvor jeg endelig får taget mig sammen til at skrive et nyt indlæg i min “blog”. Her vil jeg lige gøre reklame for [Telmore](http://telmore.dk/) som lige har sat GRPS MB ned til 8 kr fast, og her i en periode helt ned til 4 kr per MB. Alligevel ser jeg da frem til at DSB får en form for trådløs forbindelse i togene.

[rules1]: http://www.stevepavlina.com/blog/2007/05/33-rules-to-boost-your-productivity/
[rules2]: http://www.stevepavlina.com/blog/2007/05/33-rules-to-boost-your-productivity-volume-2/
[svn]: http://subversion.tigris.org/

Comments are closed.