Hvis døgnet bare var 48 timer…

Det kunne nu være rart, hvis døgnet enten var længere, eller vi generelt bare have brug for mindre søvn.
Den sidste uge har vi haft efterårsferie på DTU, hvilket har givet mig muligheden for at få arbejdet en del i mit eget firma, samt mine to deltidsjobs.
Dette får også ens tanker til at føre sig mod, om det i virkeligheden er nødvendigt at tage en uddannelse, eller om jeg med min erfaring og lyst til at arbejde med webudvikling og unix-arbejde, vil få mere ud af at tage direkte ud på arbejdsmarkedet. F.eks. ved at køre mit eget firma videre.

Denne beslutning kan være svær at tage, hvis man bliver tilbudt en masse gode penge for at droppe uddannelsen, især nu i denne tid, hvor man er aller mest træt af de fag man har.
[Sandsynlighedsregning][sand], [Matematik 2][mat2], [Kemi][] og [Fysik][] er ikke lige frem fag som man har særlig meget lyst til, når man er igang med at blive [Civilingeniør i Kommunikationsteknologi][udd]. Men okay, det er nu et krav, hvis man vil kalde sig ingeniør på [DTU][], at man har alle basis fag.

Men det hele endte med at jeg valgte at afslutte min bachelor som det mindste, og så tage den derfra. Det er jo altid godt at være sikret i fremtiden også. Desværre kan man ikke bruge en bachelor til andet end at få en kandidat og evt søge ind på et andet universitet. Men lidt bevis må det også give i virksomhederne, når jeg engang skal ansættes og forhandle løn. I mit [eget firma][fairweb] har det nok ikke så stor betydning.

[sand]: http://www.kurser.dtu.dk/presentation/presentation.asp?&menulanguage=dk&coursecode=02405
[mat2]: http://www.kurser.dtu.dk/presentation/presentation.asp?&menulanguage=dk&coursecode=01035
[Fysik]:http://www.kurser.dtu.dk/presentation/presentation.asp?&menulanguage=dk&coursecode=10024
[Kemi]: http://www.kurser.dtu.dk/presentation/presentation.asp?&menulanguage=dk&coursecode=26027
[udd]: http://www.dtu.dk/Uddannelse/Civilingenioer/Bacheloruddannelsen/Telekommunikation_og_Internetteknologi.aspx
[DTU]: http://www.dtu.dk/
[fairweb]: http://www.fairweb.dk/

5 responses to “Hvis døgnet bare var 48 timer…

  1. Lyder fornuftigt Lauer! Har du ikke kun under 1 år tilbage på studiet? Det ville næsten være ærgeligt at droppe ud når der er så kort tid til målet.
    Men kan kun give dig ret i at det ikke er bunker af guld man får ved at studere! :D

  2. Tja, jeg har 1.5 år af min bachelor og 3,5 år på min civil, hvis jeg altså når det hele på normeret tid, hvilket de færreste gør.

  3. Nå jeg troede egentlig du havde under 1 år tilbage for at få din bachelor. Så kan jeg godt se mine guldkorn ikke holder.

  4. Som du siger, så er det altid godt at have noget at falde tilbage på. Det er en hård branche, og alting kan jo vende :) Men det må også være svært at færdiggøre en uddannelse, hvis lysten og interessen mangler i visse dele af den.

  5. Bestemt er det surt. Nu skal jeg til første eksamen i morgen, så må vi se hvordan det går :)