Git med ekstern arbejdsmappe

Jeg har aldrig helt fået taget mig sammen til at sætte mig ind i [Git](http://git.or.cz/ “Git – Fast Version Control System”), men i forbindelse med mit bachelor projekt, tænkte jeg at nu skulle det være.

Det første jeg ville have, var at få mine git commit direkte ind i det [projektstyring](http://www.redmine.org/) jeg benytter.

## Lokalt opsætning
Først startede jeg mit repository

$ mkdir projekt
$ cd projekt
$ git init

## Ekstern server
Derefter skulle det være muligt at ‘pushe’ ens rettelser ud via ssh.

Derfor gjorde jeg følgende på serveren:

$ mkdir projekt.git
$ cd projekt.git/
$ git –bare init

## Lokalt igen

Derefter kunne jeg gøre følgende

$ git push user@servername.tld:project.git/ master

Herefter kunne jeg definere stien til .git i projekt styringen.
Det kan være en god ide at opsætte SSH-keys før man benytter denne metode. Så man ikke skal indtaste ens password hele tiden, og derudover et alias til dette commit.
Man behøver selvfølgelig ikke at lave den sidste handling hele tiden, men kun når man mener at man vil publicere det sidste man har lavet.

5 responses to “Git med ekstern arbejdsmappe

 1. Spændende at du kigger på GIT, jeg har selv kigget en del på det, dog er det blevet ved kigget. Da vi benytter Subversion i stor stil på arbejdet, endda på min opfordring, det er jo skidt at gå imod sine egne beslutninger ;)

  Derudover fedt at du bruger redmine, det bruger vi også, jeg håber selvfølgelig at du bruger den danske oversættelse, og vil give mig et praj, hvis der skulle være nogle tyrk fejl ind imellem.

 2. Normalt bruger vi også SVN, og det har jeg også brugt til alle andre projekter på DTU. Men denne gang er der kun mig som arbejder med projektet, så nu kan jeg godt være bekendt at bruge noget nyt :)

  Angående redmine, har jeg faktisk fundet en del. Havde overvejet at komme med nogle patches, men det bliver ikke lige nu.

 3. Super… Ja ved godt der er et par stykker, tror dog desværre jeg har stirret mig blind på det, men kører du nyeste version er der rettet en del, siden min første oversættelse kom.

  Men held og lykke med både git, og dit bachelor

 4. [remote “origin”]
  url = user@maskine:/sti/til/git/repo
  fetch = +refs/heads/:refs/remotes/origin/

  tilføj det til .git/config så du slipper for at pushe til et explicit repo. jeg er dog ikke helt sikker på den sidste linje, det kan være den volde problemer.

 5. Tja, man kan også bare udføre denne kommando
  git remote add origin ssh://myserver.com/var/git/myapp.git
  git push origin master

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *