Disk problemer og flytning af TimeMachine backup

Efter at have købt en [QNAP TS-509 PRO Turbo NAS](http://www.qnap.com/pro_detail_feature.asp?p_id=104 “QNAP Systems, Inc. ( TS-509 Pro Turbo NAS – Quality Network Appliance Provider”) er jeg blevet virkelig gad for at have et ekstra hurtigt lager til filer og backup som er tilgængelig via nettet.
Desværre har jeg lidt problemer med at den smider den ene disk til tider. Heldigvis sider det hele som [raid 5](http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_RAID_levels “Wikipedia Entry: Standard RAID levels”), så jeg kan tåle det. Men man ved jo aldrig om en af de andre diske ryger sig en tur. Jeg har prøvet at få en ny disk, men det samme sker ved denne.
Pt benytter jeg mig af [WD Caviar GP WD10EACS](http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=336 “WD Caviar Green 1 TB SATA Hard Drives ( WD10EACS )”) 1TB diske, og det kunne da være at jeg bare havde været meget uheldig.
Men efter både at have kørt en simple test og en full test på disken, som ikke gav nogen fejl, fortæller nas-systemet mig stadig at disken ikke virker.

Det ene som jeg får af fejl via SMART interfacet er.


UDMA_CRC_Error_Count = 1884

Nu siger [min leverandør](http://prcdata.dk) at de vil have hele nassystemet tilbage for at teste. Dette er bare uheldigt da jeg jo allerede har en del data liggende på systemet – deriblandt backup af mine macs samt en del firmadata.

Jeg har derfor lånt et andet NAS system, som er et gammelt Intel nas. Efter at have flyttet det hele via [rsync](http://samba.anu.edu.au/rsync/ “rsync”) som tog nogle dage (700GB med 2Mb/s), måtte jeg håbe på at jeg kunne bruge de gamle TimeMachine backupfiler.
Først ville mine macs ikke godkende flytningen, men efter at have sat rettighederne korrekt og husket at flytte følgende filer virkede det.


.[macadresse_på_maskinen]
:2e[macadresse_på_maskinen]

Maskinerne brokkede sig dog lidt, men efter at have logget ind og ud et par gange af samba-shared, virkede det.

Nu skal jeg bare have sent min TS-509 og håbe at de kan fikse den.

4 responses to “Disk problemer og flytning af TimeMachine backup

  1. Pingback: Resume af CeBIT turen

  2. Hej du, jeg kom lige forbi efter et ref-link hos czar :)

    Jeg læste om dine problemer med QNAPs TS-509 og ville gerne vide hvad status er på din fejlmelding hos PRCData.dk – hvis du da har fået den endnu?

    Jeg står nemlig i samme situation, dog bruger jeg Maxtor diske af forskellige serier og jeg kan ikke pinpointe en præcis grund til, at den skulle smide en disk i tide og utide. Det er dog ikke nær så store datamængder der ligger hos mig, men jeg ville være glad for en løsning.

    På forhånd tak.

  3. Jeg har fået en ny direkte fra QNAP. De kontaktede mig hurtigt efter at jeg havde udfyldt en RMA på deres webside. Skriver lige en hurtig blogpost om det nu :)

  4. Pingback: Status på udskiftning af defekt QNAP nas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *